Sargand magazine

www-qais.blogsky.com

Sargand magazine

www-qais.blogsky.com

هزینه چاپ کتاب در کابل

هزینه چاپ کتاب در کابل

 کتاب ها به تیراژ 2500 بوده است. در حالی که قرار معلومات من، عموما تیراژ کتاب ها در افغانستان طبق شناسنامه کتاب ها 1000 بوده است. و خیلی از کتاب ها با تیراژ 500 نسخه نیز چاپ شده است.

البته معلومات دقیق از تعداد کتاب های نامزدها ندارم. اما من هم امروزها از فرصت در کابل بودن استفاده کردم اولا به وزارت فرهنگ رفتم برای اخذ شابک یا USBN برای یکی از کتاب هایم که آماده کرده ام برای چاپ، البته برای اخذ شابک سرم به سنگ خورد. دیگر اینکه در چاپخانه بلخ رفتم تا هزینه چاپ را براورد کنم. کتابی با 112 صفحه در قطع رقعی 40000 افغانی هزینه می برد. باقی کارها را به یکی از دوستانم سپردم تا امکانات و وضعیت چاپ را در کابل دنبال کند.

متن زیر نامه همان دوستم است، خواستم با کسانی که علاقمند چاپ کتاب در افغانستان باشد، شریک بسازم. البته دوست دیگرم هنوز خبر نداده است.

متن نامه

"سلام خدمت ادیب فرهمند جناب آقای پیام!

صبح روز چهارشنبه یعنی روزی که کابل را به قصد بامیان ترک کردی، رفتم جوی شیر. به نسبت تعطیلی عید هنوز هم خیلی از کتابفروشی ها و انتشارات بسته بود. صرف انتشارات "چهاردهی" و انتشارات" سعید" را دیدم. ابتدا با انتشرات چهار دهی با تمام چیزهایی که شما گفتین صحبت کردم. کسی که گویا رئیس انتشارت بود، گفت که چاپ اول هر کتاب را نمی تواند با مصرف مشترک و امتیاز مشترک نشر کند. در چاپ های دوم و ... می تواند این کار را بکنند. و در مورد مصرف و هزییه چاپ گفت که تیراژ 1000 جلد، مبلغ 30000 افغانی می گیرد. یعنی هر کتاب 30 افغانی و تیراژ 2000 هر کتاب 25 افغانی. تما گفته ها در انتشارات چهاردهی همین قدر بود.

ظاهراً رئیس انتشارات سعید آدم بسیار خوبی به نظر می رسد. وقتی صحبت کردم، دیگر هیچ چه نگفت. فقط گفت یک کاپی آنرا بیاور هم تخفیف دارد و هم طوری که شما می خواهید با مصرف مشترک انتشارات چاپ کنید امکانپذیر است. گفت ما همیشه با نویسنده های خود روحیه بالای همکاری داریم."

پایان نامه

یک چیز نو دیگر: چاپ کتاب در افغانستان مجوز از وزارت فرهنگ نمی خواهد. کتاب بنویس و برو چاپش کن و لذتش را ببر. البته عبدالواحد رفیعی پارسال می گفت: ریاست وزارت فرهنگ هرات نویسنده ها را بدون اخذ مجوز اجازه چاپ و نشر نمی دهد. خبر نو دیگر: کتاب ها فروش ندارند. کتاب های نامزدهای پارلمانی امسال بین مردم توزیع رایگان شده است.

چند روز قبل در یکی از کتابفروشی های کابل رفتم، دوست کتابفروشم گفت: این کتاب (کتاب درسی دانشگاهی رشته اقتصاد) تمام شد، بردم اش پاکستان با قیمت کم چاپش کردم. یعنی حق کپی رایت، به جهنم! عجب حکایتی دارد صنعت نشر و چاپ در افغانستان!

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.